Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη επιτυχία κατά των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα

Σε αναβολή της εκδίκασης σπιτιών δύο τρικαλινών, οδήγησε η παρέμβαση συμπολιτών το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων. Οι πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, αλλά με τη συγκέντρωση πολλών τρικαλινών, αναβλήθηκαν για επόμενη ημερομηνία. Επρόκειτο για κινητοποίηση στην οποία είχε καλέσει η Λέσχη Εργασίας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης και μετείχαν και μέλη άλλων κινήσεων της πόλης.

Οι παριστάμενοι (περί τα 70 άτομα) διαμαρτυρήθηκαν για τους δύο πλειστηριασμούς στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι παριστάμενοι δεν ανήκαν αποκλειστικά και μόνο σε κάποιο κόμμα ή κόμματα, αλλά εξέφραζαν ουσιαστικά την αγωνία τους για το τι θα γίνει με το καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικιών.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης προσπάθειας που ξεκίνησε η Λέσχη, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις διακοπές ρεύματος, με βάση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης προηγήθηκαν ενημερωτικές εκστρατείες και συσκέψεις που, όπως φάνηκε, απέδωσαν, αφού τουλάχιστον δύο τρικαλινοί, θα καταφέρουν προς το παρόν να κερδίσουν χρόνο.
Φυσικά, το θέμα δεν αφορά μόνο τα Τρίκαλα, αλλά όλη τη χώρα και όλους τους πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου