Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 4-11-2017 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Με μαζική συμμετοχή, παρά την βροχή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 4/11 η Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Μια δυναμική πορεία από κινήματα – συλλογικότητες, εργατικά σωματεία κ.ά. από όλη την Ελλάδα, διαδήλωσαν βροντοφωνάζοντας:
  • ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη.
  • ΟΧΙ στις διώξεις και την καταστολή.
  • ΝΑΙ στην πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Στο πέρασμά της η πορεία καταχειροκροτήθηκε από τους απλούς πολίτες δείχνοντας έτσι την καινούργια δυναμική που αποκτούν τα κινήματα. Μία δυναμική, που όλο και πιο μαζικά γιγαντώνεται και έχει φέρει σε δυσμενή θέση θεσμούς – Ε.Ε. – Κράτος – Τράπεζες που μετά μανίας προσπαθούν να περάσουν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σαν το βασικότερο προαπαιτούμενο για να κλείσει η 3η αξιολόγηση.
Η πίεσή μας και η μαζικότητά μας είναι αυτή που ανάγκασε τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ελλάδος να βγάλουν αποφάσεις αποχής από την διενέργεια ηλεκτρονικών και μη πλειστηριασμών και σαν πιο μεγάλο "χτύπημα" την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, που στη Συνέλευσή τους το Σάββατο, αποφάσισαν την αποχή τους, αφήνοντας εκτεθειμένο τον υπόδικο Πρόεδρό τους Ρούσκα, υπάλληλο των θεσμών, που μετά μανίας πολέμησε και απείλησε τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους να μην βγάλουν αποφάσεις αποχής, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα σχέδια των αφεντικών του, θεσμών – Ε.Ε.-Κράτους-Τραπεζών.
Οι απειλές ότι έστω και ένας συμβολαιογράφος να ταυτοποιηθεί θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα δεν θα περάσουν.

Προσδοκούν με διάφορα τεχνάσματα να υπονομεύσουν τα κινήματα και να περάσουν στην κοινή λογική ότι σχετιζόμαστε με απαγωγές και συμμορίες και γενικά βιαιοπραγίες που καμία βάση δεν έχουν, γιατί έχουμε αποδείξει στον απλό πολίτη και γενικά στην κοινωνία, ότι όλοι μαζί παλεύουμε για την αποτροπή πλειστηριασμών και διακοπών ρεύματος και νερού.
Δεν είναι τα κινήματα – συλλογικότητες που προσπαθούν να αρπάξουν την λαϊκή κατοικία και γενικά την λαϊκή περιουσία, αλλά αυτοί που μέσα από τις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που δημιουργούν προσπαθούν να πλειστηριάσουν σπίτια, μαγαζιά, χωράφια για χρέη προς το Δημόσιο – Τράπεζες – Ασφαλιστικά ταμεία – ΔΕΗ – ΝΕΡΟ – ΔΗΜΟΥΣ. Ούτε μέχρι τέλος του μήνα ή του τέλους του χρόνου, ούτε σε κανέναν χρόνο δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό.
Γι' αυτό η Συνέλευση που ακολούθησε καλεί όλους, (κινήματα – συλλογικότητες – εργατικά σωματεία – πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία – εμπορικούς συλλόγους – γειτονιές), να αντισταθούν στις εξώσεις, στις διακοπές ρεύματος και νερού.
Καταγγέλλουμε επίσης το ανάλγητο έργο της ΔΕΗ που επιχειρεί την εκχώρηση των ληξιπρόθεσμών αλλά και των ρυθμισμένων λογαριασμών πελατών σε κοινοπραξία ιδιωτικών εταιρειών υπό την εποπτεία της αμερικάνικης FINACITY CORPORATION. Μάλιστα η αύξηση των επιτοκίων από 5% σε 7% για τα ληξιπρόθεσμα χρέη εντάσσεται σ' αυτό το πλαίσιο ώστε να γίνουν αυτοί οι λογαριασμοί πιο ελκυστικοί για τα Αμερικάνικα Fund.
Η μαζικότητα και η ενημέρωση είναι αυτή που θα αποτρέψει οποιαδήποτε όρεξη έχουν τα "αρπαχτικά" funds – Ε.Ε. – Κράτος – Τράπεζες, στην εκποίηση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Ο αγώνας νίκης και ενότητας των Κινημάτων – Συλλογικοτήτων και η συνεχής αυξανόμενη μαζικότητα αυτών, θα είναι το μεγάλο χτύπημα ενάντια στις ορέξεις των "κορακιών" – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου