Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 25-7-18




Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" ενημερώνει ότι την Τετάρτη 25/7/18 – Πέμπτη 26/7/18 και Παρασκευή 27/7/18 στο Νομό μας έχει προγραμματιστεί να γίνουν τέσσερις (4) πλειστηριασμοί.
Στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου (2).
Στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου (1).
Στο Ειρηνοδικείο Βόνιτσας (1).
Οι δύο (2) πλειστηριασμοί του Αγρινίου έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς και θα πραγματοποιηθούν από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Ναυπάκτου.
Ο ένας (1) πλειστηριασμός της Ναυπάκτου έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Ναυπάκτου.
Ο ένας (1) πλειστηριασμός της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Βόνιτσας.
Αφορούν σπίτια, αγροτεμάχια και επιχειρήσεις (καταστήματα).
Γι' αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 694 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τους οποίους οι 47 αφορούν χρέη προς Δήμους, καθώς επίσης έχουμε την επανεμφάνιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς την ΑΑΔΕ και τις εισπρακτικές εταιρείες κοινοχρήστων.
Στο διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Νομό 52 πλειστηριασμοί. Τον Αύγουστο δεν διενεργούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Από αρχές Σεπτεμβρίου και μετά, το τελεσίγραφο της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., έχουμε την πλήρη απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας, χωρίς πλέον κανένα χρηματικό όριο ή ενδοιασμό, όπως επίσης αναμένεται η ενεργοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία – ΔΕΚΟ.
Το Σωματείο μας παρακολουθεί το μπαράζ διακοπών ρεύματος, ακόμα και αν οι καταναλωτές βρίσκονται σε κοινωνικό τιμολόγιο, όπως επίσης και την εξέλιξη διακανονισμού μεταξύ Δήμων – ΔΕΔΔΗΕ και οφειλετών, για μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος και ρύθμιση – παραγραφή οφειλών.
Η φτωχοποίηση του λαού, έχει οδηγήσει πολλούς απ' αυτούς να είναι μακροχρόνιοι άνεργοι, άποροι και οικογένειες με μέλη με σοβαρά προβλήματα υγείας που τους έχει στερηθεί η πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, (ρεύμα και νερό). Το μπαράζ διακοπών ρεύματος και η προσφυγή πολλών ''πληγέντων '' στο Σωματείο μας, έχει πάρει δραματικές εξελίξεις. Με ανεπίσημες πληροφορίες η πόλη μας έχει 300 σπίτια χωρίς ρεύμα. Το Σωματείο μας πιστεύει ότι εάν προστεθούν και αυτοί που είναι σε μακροχρόνια διακοπή ρεύματος, τότε τα ποσά είναι τριπλάσια ίσως και παρά πάνω.
Καταγγέλλουμε επίσης την μεταφορά των χρεών προς τη ΔΕΗ σε μεγαλοδικηγορικά γραφεία που απειλούν, μέσω τηλεφώνου, τους οφειλέτες για άμεση εξόφληση των χρεών τους, (ανεξαρτήτως ποσού οφειλής, μικρής ή μεγάλης), γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της περιουσίας τους.
Καταγγέλλουμε την παράνομη μεταφορά ηλ. πλειστηριασμών από μία πόλη σ' άλλη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των Κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών.
Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας (σπίτια – μαγαζιά – χωράφια), να σηκωθούν από την Νιρβάνα του καναπέ, να ενεργοποιηθούν ενάντια σε κάθε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό – εξώσεις – διακοπές ρεύματος και νερού. Ο αγώνας είναι κοινός για όλους.
Η ενημερωμένη και οργανωμένη γειτονιά είναι δυνατόν να αποτρέψει αυτό το έγκλημα της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:
1)      Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
2)      Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που άρχισαν από 27 Απριλίου.
3)      Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.
Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου