Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ






Την Τρίτη 23-6-2020 και ώρα 9.00 π.μ. παραπέμπονται σε δίκη οι: Παν. Λαφαζάνης, Αντ. Μαυρομάτης, Λεων. Παπαδόπουλος, Ηλ. Παπαδόπουλος, για  5η φορά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στη Σχολή Ευελπίδων, στην οποία φορτώνονται κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα για τους αγώνες τους κατά των άδικων πλειστηριασμών 1ης κατοικίας πολιτών και νοικοκυριών που έχουν φτωχοποιηθεί, στη διάρκεια της παρατεταμένης μνημονιακής κρίσης στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του Πάνου Λαφαζάνη και των υπόλοιπων αγωνιστών φορτώνονται αστήριχτες και παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι: "χρήση βίας, εξύβριση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παρεμπόδιση πλειστηριασμού" κ.λπ.
Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, καλούνται ο Ηλίας Σμήλιος και ο Αθανάσιος Αγαπητός, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, όπως παραστούν στη Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να "παράσχουν εξηγήσεις" για τα επεισόδια σε Συμβολαιογραφικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης, στις 7 Μάρτη του 2018 (1η ημέρα εφαρμογής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη).
Είναι η 4η φορά σε ενάμιση χρόνο που καλούνται – παραπέμπονται γιατί δεν άφησαν τους αγαπημένους τού κυβερνητικού συρφετού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τραπεζίτες, να αρπάξουν τα σπίτια και τις περιουσίες μιας φτωχής οικογένειας.
Στις 26 Ιουνίου καλούνται να καταθέσουν οι μάρτυρες για να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.
Οι δίκες αυτές στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό και να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη.
Δεν θα τους περάσει. Η Αντίσταση είναι μονόδρομος.
Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" στηρίζει και καλεί κάθε Σωματείο, Επιτροπή και Συλλογικότητα Αγώνα, Φορείς του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη, να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν και δε θα σταματήσουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου