Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"
Πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 01-04-2015 και ώρα 20.00,στα γραφεία της Β ΕΛΜΕ,σύσκεψη Φορέων της ευρύτερης περιοχής (Αγρινίου, Μεσολογγίου,Ναυπάκτου),ύστερα απο σχετικό κάλεσμα που είχε απευθύνει το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή",με αποκλειστικό θέμα 1. Ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων σε επίπεδο Νομού,για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα 2 Νοσοκομεία του.
Να σημειώσουμε ότι παρά την πρωτεύουσα σημασία που έχει το ζήτημα της Υγείας για όλους μας,η συμμετοχή απο πλευράς Φορέων ήταν κατώτερη των περιστάσεων,και σε κάθε περίπτωση μικρότερη όσων έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν.
Κατόπιν διαλόγου απο μεριάς όσων παρευρέθηκαν στη σύσκεψη αυτή,υπήρξε σύγκλιση σε συγκεκεριμένο πλαίσιο αιτημάτων,τα οποία είχαν αποφασισθεί στην αντίστοιχη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μεσολόγγι την Δευτέρα 30-03-2015,και είναι τα εξης
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Διοικητική αυτονομία των Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου
Αλλαγή των διοικήσεων και των δυο Νοσοκομείων (πέρα από την αποσύνδεση τους).
Προσλήψεις Ιατρικού ,Νοσηλευτικού ,Παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις Δομές(Νοσοκομεία-Κ. Υγείας-ΠΕΔΥ) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του Νομού.
Μέχρι την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού κάλυψη με επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις Δομές στα επίπεδα του ορίου ασφαλείας για κάθε μονάδα Υγείας.
Κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών στη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας χωρίς καμία εξαίρεση.
Κατάργηση κάθε μορφής χαρατσιού –αποκλεισμού στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας ( 1 ευρώ ανά συνταγή, Κ.Ε.Ν., ΕΣΑΝ Α.Ε.)
Πέραν αυτών των αιτημάτων αποφασίσθηκε
1. Η προώθηση αυτών των αιτημάτων προς συνυπογραφή,απο κάθε Φορέα που απουσίαζε απο την παρούσα σύσκεψη,και που δρα μέσα στα όρια του Νομού.
2. Τις προσεχείς ημέρες μετά το Πάσχα,να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις 3 μεγαλύτερες πόλεις του Νομού (Αγρίνιο,Μεσολόγγι,Ναύπακτο) εκδήλωση,της οποίας οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες,με σχετικό Δελτίο Τύπου.
3. Πέραν της συνυπογραφής τους άπαντες οι Φορείς καλούνται,να ενημερώσουν τα μέλη τους,και να τα προτρέψουν να συμετέχουν στην όποια μορφής εκδήλωση θα αποφασισθεί.
ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!!
ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!!!!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου