Πέμπτη 27 Απριλίου 2017
ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"Το Σωματείο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" μετά από πολλές καταγγελίες πολιτών, για χρεώσεις (χαράτσι) των 13,20 € + Φ.Π.Α. = 16 €, για κομμένες ασφάλειες και δήθεν ρευματοκλοπές, κατέθεσε πρόταση στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ στα μέσα του Μάρτη, ζητώντας ενημέρωση, αλλά και πλήρη κατάργηση του χαρατσιού.
Οι υπεύθυνοι παρέπεμψαν το θέμα μας στη Νομική Υπηρεσία της ΔΕΗ.
Η απόφαση που πάρθηκε στο τέλος του μήνα ήταν ότι σε όλα αυτά υπάρχει ο δόλος της ρευματοκλοπής, άρα σωστά επιβλήθηκε αυτό το χαράτσι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό το χαράτσι μοιράστηκε σε 7.000 περίπου καταναλωτές στην περιοχή μας και πάνω από 100.000 σε όλη τη χώρα.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φθάνουν συνολικά τα 2,1 δις και έχουν διακανονιστεί τα 800 εκ., όπως ανέφερε στη Βουλή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η. κ. Εμ. Παναγιωτάκης.
Οι Εργολαβικές Εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διακοπές ρεύματος έχουν προχωρήσει, για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο σε 50 – 60 διακοπές, κατά μέσο όρο ημερησίως στην περιοχή μας.
Οι "Θεσμοί" πιέζουν να κόβεται το ρεύμα και για χρέη κάτω των 500 Ευρώ.
Η Εισαγγελία έχει βάλει στο αρχείο το φάκελο ενάντια στις εισπρακτικές εταιρείες και της εγκληματικής τους δράσης, "ξεπλένοντάς" τες.
Από το 2010 μέχρι το α' εξάμηνο του 2014 οι αυξήσεις στην οικιακή κατανάλωση, μέσα από νέους φόρους, τέλη και αυξήσεις φόρων, είναι της τάξης του 526% και μέχρι τα τέλη του 2017 θα αγγίξει το 640%, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Παρόλες τις ρυθμίσεις (δόσεις, κοινωνικό τιμολόγιο) τα κόκκινα τιμολόγια ανέρχονται στο 1.500.000 και μόνο τα 650.000 βρίσκονται σε ρύθμιση.
Οι δανειστές απαιτούν πώληση των μονάδων παραγωγής σε ποσοστό 40%, εκχώρηση πελατών της σε ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρείες στο ίδιο ποσοστό, συνέχιση των υποχρεωτικών δημοπρασιών φτηνής ενέργειας, συνέχιση του αποκλεισμού της ΔΕΗ από την συμμετοχή στις ΑΠΕ και φυσικά κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με τελικό όριο της μαζικές απολύσεις που θα γίνονται και μέσα από διάφορες αξιολογήσεις προσωπικού.
Η απαίτηση των θεσμών ζητά το 40% να υπολογιστεί με βάση την εγκατεστημένη ισχύ που είχε η ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2015 και ήταν 12.500 MW από τότε, έχοντας αποσυρθεί μια σειρά παλιών λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων συνολικής ισχύος 1.000 MW, όπως της Πτολεμαΐδας, του Λαυρίου και του Αγίου Γεωργίου. Αυτό κατεβάζει την εγκατεστημένη ισχύ στα 11.500 ΜW και άρα τα 4.000 ΜW που είναι το 40%, είναι η χαριστική βολή.
Με έντονο τρόπο χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την πώληση μονάδων ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την υποχρεωτική πρόσβαση τρίτων στο λιγνίτη.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει η παραγωγική διαδικασία αλλά η δημιουργία μεσαζόντων, που φυσικά το κέρδος τους θα επιβαρύνει και αυτό τον καταναλωτή.
Η άβουλη Διοίκηση της ΔΕΗ και σε απόλυτη αδυναμία να αρθρώσει αντίλογο επί όλων αυτών, παραπλανά εργαζόμενους και καταναλωτές, μιλώντας για επιχειρηματικότητα.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφασίζει την πώληση των χρεών των πελατών της. Δεν πρόκειται φυσικά για εισπρακτικές εταιρείες, αλλά για οικονομικά Funds, που αγοράζουν κόκκινα δάνεια. Για να εισπράξει η ΔΕΗ το 10% των καθυστερούμενων οφειλών και κυρίως για να της δώσουν δάνειο, θα πουλήσει τις κόκκινες οφειλές. Με απλά λόγια, σύντομα θα ξεσπιτώσουν τον κόσμο και θα βγάλουν σε πλειστηριασμό ότι έχει και δεν έχει για απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ξεκινάει κατασχέσεις στα σπίτια που αδυνατούν να πληρώσουν και να διακανονίσουν τις οφειλές τους.
Οι εισπρακτικές εταιρείες της ΔΕΗ ξεκινούν και επίσημα τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα και τον ψυχολογικό πόλεμο, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμών οφειλών.
ΖΗΤΑΜΕ:
·         Άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 13,20 + Φ.Π.Α. = 16 €, ως παράνομο, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι ρευματοκλοπή, αλλά και γιατί είναι μια υπόθεση που αφορά την ΔΕΗ, ως αποκατάσταση του ρολογιού (και δεν έχει για εμάς, καμία υποχρέωση ο καταναλωτής να προστατεύει το ρολόι - εάν και αυτό αναγράφεται στη Σύμβαση που υπογράφει ο καταναλωτής). Επίσης, δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί το τιμολόγιο του καταναλωτή με το κόστος αυτού του χαρατσιού. 
·         Άμεση παύση των διακοπών ρεύματος, βυθίζοντας έναν φτωχοποιημένο λαό στο σκοτάδι.
·         Διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων και ανέργων, με ελαστικότητα στην αποπληρωμή των χρεών τους, βάσει των εισοδημάτων τους.
ΟΧΙ:
·         Στη ΔΕΗ των εισπρακτικών φόρων και χαρατσιών. Να πληρώνεται στους λογαριασμούς μόνο το αντίτιμο της κατανάλωσης ρεύματος.
·         Στο ξεπούλημα της ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, γιατί ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο ΛΑΟ.
·         Στις διακοπές ρεύματος και της στέρησης των βασικών κοινωνικών αγαθών.
·         Στον εκφοβισμό του λαού και των Κινημάτων, θεσμοθετώντας πρόστιμα και ποινές.

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ – ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Τηλ.: 6977 151051 - Email: epitropiagriniou@gmail.com
Blog: http://epitropiagriniou.blogspot.gr
FB: Κίνημα Πολιτών Αγρινίου – Δικαίωμα στη ζωή

You-Tube: Κίνημα Πολιτών Αγρινίου- Δικαίωμα στη Ζωή

Google+: Κίνημα Πολιτών Αγρινίου- Δικαίωμα στη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου