Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά εντατικά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, και των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης. Εν όψει της 3ης αξιολόγησης έχει αποφασίσει να επιδείξει τον απόλυτο σεβασμό της απέναντι στις δεσμεύσεις  - εντολές της Ε.Ε. και των "θεσμών" για  να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Έχει αποφασίσει να επιδείξει την ικανότητά της να επιβάλει  τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε έναν από τους πιο μελανούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, αυτόν που αφορά τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Η κυβέρνηση, αδυνατώντας λόγω της ανυποχώρητης στάσης και δράσης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να εφαρμόσει την αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισε το 2015 σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου, προσπαθεί σήμερα να διαμορφώσει κατά απαίτηση των “θεσμών” - δανειστών  σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να μπορούν οι τράπεζες  με πιο εύκολο, γρήγορο και προσοδοφόρο τρόπο να βάλουν χέρι στα  σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και τη μικρή περιουσία.

Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός "Δικαιοσύνης" Στ. Κοντονής διάλεξε συμμάχους, τους μεγαλοσυμβολαιογράφους που λειτουργούν σαν  "μακρύ χέρι" των τραπεζών, διάλεξε και αντιπάλους, το λαϊκό κίνημα και τις συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών που με τον όλο και πιο μαζικό, δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα τους κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας ακυρώνουν  πλειστηριασμούς. Διαπιστώνοντας ταυτόχρονα  ότι ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη περί νομοθετικής προστασίας της πρώτης κατοικίας , ούτε οι κάθε είδους παρατυπίες των μεγαλοσυμβολαιογράφων ούτε η κατασυκοφάντηση του κινήματος  πιάνουν τόπο, δεν διστάζουν να φτάσουν στην άκρατη καταστολή με την παρουσία και δράση της αστυνομίας και των ΜΑΤ μέσα κι έξω από τις αίθουσες των ειρηνοδικείων αλλά και με τις συνεχείς διώξεις κατά μελών του κινήματος που ασκούνται από τις εισαγγελικές αρχές, είτε στη Θεσσαλονίκη κατά μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων είτε σε άλλες πόλεις, όπως πρόσφατα στην Πρέβεζα.

Τελευταίο "επεισόδιο" αυτής της πολιτικής αυταρχισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας  είναι η σύλληψη, την Τετάρτη 20  Σεπτέμβρη, 19 συναγωνιστών του κινήματος που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Άργους που κάλεσε η Πρωτοβουλία "Πλειστηριασμοί Στοπ Αργολίδας". Μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών, η αστυνομία προσήγαγε αρχικά έναν διαδηλωτή και στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής συνέλαβε και άλλους 18 συναγωνιστές που παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα ως αλληλέγγυοι, απαγγέλοντας  σε όλους την κατηγορία της "παρακώλυσης συναγωνισμού" (πλειστηριασμού)!

Η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας πάει χέρι-χέρι με την καταστολή γιατί ο τρόπος να επιβληθεί είναι η βία της εξουσίας. Μαζί κυβέρνηση (και πολιτικό κατεστημένο), αστυνομία και εισαγγελείς προωθούν τα συμφέροντα των τραπεζών σε βάρος των φτωχών (και φτωχοποιημένων) λαϊκών στρωμάτων.

Ό,τι κι αν κάνουν εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε
- ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας,
-  για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,
-  για τη θεσμοθέτηση της πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

Οι μικρές νίκες του κινήματος, ένα χρόνο τώρα στα ειρηνοδικεία, θα δυναμώσουν τον αγώνα που θα παρασύρει την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, θα συμβάλλουν στη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας!

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος
στην Αργολίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα.

Με τη μαζική παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη
(και κάθε Τετάρτη στις 3.30 μ.μ.)
στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου