Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΗ – ΝΕΡΟ

Η λεηλασία της ΔΕΗ και κατ' επέκταση του πενιχρού πλέον εισοδήματος των πολιτών άρχισε το 2003 με το ξεπούλημα του 49% της Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφελείας με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.15 χρόνια τώρα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στα ύψη με την Eurostat να βεβαιώνει την πρωτιά της Ελλάδας μόλις το Νοέμβριο του 2017!
Οι μόνοι που ωφελήθηκαν ήταν οι επενδυτές που αγόρασαν το 49% της επιχείρησης και αποκομίζουν μερίσματα, οι υπάλληλοί της που εισέπραξαν  αυτό το 49%, δηλαδή 1,4 δις, για το ασφαλιστικό ταμείο τους με βάση νόμο του 1950 που τους δίνει το δικαίωμα στην περιουσία της επιχείρησης και όσοι επένδυσαν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι τα φωτοβολταϊκά στις στέγες μονοκατοικιών.
Οι ΑΠΕ επιδοτούνται αδρά από τη ΔΕΗ η οποία αυξάνει συνεχώς την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να καλύψει το κόστος τους, δηλαδή τις αμοιβές για την παραγωγή του αντί να έχει επενδύσει η ίδια με τα κεφάλαια του Χρηματιστηρίου.
Μόλις τον Μάρτιο του 2018, 21 φορείς από όλη την Ελλάδα ζητούν την κατάργηση των επιδοτήσεων  ΑΠΕ αφού έχουν ως στόχο τις επιδοτήσεις και αυξάνουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να συμβάλλουν ουσιαστικά ούτε στην ενεργειακή αυτάρκεια, ούτε στην πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων, ούτε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στα παραπάνω, το ελληνικό κράτος, πρόσθεσε από το 2012 και το χαράτσι των ακινήτων.
Σε ανακοίνωσή της τον Ιούλιο του 2016 ανέφερε πως το 43% των "πελατών" προσπαθεί να μπει σε ρύθμιση ενώ το 30% δεν μπαίνει καν στη διαδικασία λόγω ανεπαρκούς εισοδήματος
Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, τον Οκτώβριο του 2017 ανέφερε πως 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις μπήκαν στη μάταιη ρύθμιση των χρεών τους...ήδη έχουν βγει περισσότερα από 300 χιλιάδες... Το ίδιο μήνα η Eurostat βεβαίωνε πως το 38% των πολιτών ζει στην απόλυτη φτώχεια ενώ το 63% βρισκόταν στα όρια της φτώχειας ήδη από το Σεπτέμβριο του 2014.
Η άποψη πως με το ξεπούλημα του υπολοίπου της ΔΕΗ, θα ανοίξει η αγορά και θα πέσουν οι τιμές όπως έγινε με την τηλεφωνία δεν ευσταθεί γιατί σ' αυτή την περίπτωση οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τηλεφωνίας ανέπτυξαν δίκτυο κεραιών σε όλη τη χώρα και για τη λειτουργία τους δεν απαιτείται καμία πρώτη ύλη! Η ίδια η ΔΕΗ επένδυσε στην TELLAS, θυγατρική της για την τηλεφωνία και απέτυχε αφού δεν είχε η ίδια δίκτυο και ο ανταγωνισμός ήταν ήδη μεγάλος.
 Η ΔΕΗ δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν επενδυτή, σε κανέναν υπάλληλό της και πρέπει να λειτουργεί με μόνο όφελος την ευημερία του λαού.
Η ΔΕΗ πρέπει να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο. Δημιουργήθηκε με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον Ελληνικό λαό.
Το Σωματείο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" μετά από πολλές καταγγελίες διακοπών ρεύματος που δέχθηκε, καταγγέλλει:
Το μπαράζ των διακοπών ρεύματος που δέχονται οι πολίτες του Αγρινίου και της περιφέρειας, βυθίζοντας στο σκοτάδι πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά και αρρώστους (60 με 80 διακοπές ρεύματος καθημερινά το αντίστοιχο περσινό δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου)..
Διακοπές όχι με απλό κόψιμο του καλωδίου παροχής, αλλά βγάζοντας ολόκληρο το μετρητή ή κόψιμο από τον κεντρικό μετρητή.
Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι οι εργολαβικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διακοπές ρεύματος, κόβουν ρεύματα ακόμα και σε χαμηλά ποσά οφειλετών.
Η Κομισιόν πιέζει για κόψιμο του ρεύματος ακόμη και για 120 Ευρώ.
Η Κυβέρνηση αναγγέλλει σχέδιο με το οποίο τα 1.432 σπίτια που είναι σε χρόνια διακοπή ρεύματος, να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό. Εξαγγελίες και ανακοινώσεις χωρίς νομοθετικό πλαίσιο.
Η πώληση του υπολοίπου της ΔΕΗ (17%) σε ιδιώτες, όπως και η πώληση λιγνιτικών και ηλεκτρικών μονάδων, φέρνει ακόμα πιο κοντά στο σκοτάδι τον φτωχοποιημένο λαό.
Επίσης, η ΔΕΗ προβαίνει στην τοποθέτηση των "έξυπνων μετρητών" (πιλοτικά), έτσι ώστε ο έλεγχος και η διακοπή ρεύματος να γίνεται με ένα κλικ, από τα κεντρικά.
Ακόμη προχωρά στη μετατροπή των λογαριασμών ανά μήνα, για την δήθεν ελάφρυνση των καταναλωτών, φορτώνοντας τους λογαριασμούς (πλέον ανά μήνα), νέους φόρους και χαράτσια.
Με συνεχείς τροποποιήσεις η Κυβέρνηση, νομοθετεί και αλλάζει διατάξεις όσον αφορά την ενέργεια.
Υποχρεωτικό το ενεργειακό σχέδιο για κάθε σπίτι, μαγαζί, χωράφι.
Ο κάθε ιδιοκτήτης – ενοικιαστής πρέπει πλέον να καταθέτει το μισθωτήριο, ηλεκτρονικά, αλλιώς το πρόστιμο αρχίζει από 2.000 € έως 10.000 €
Και η καινούργια τροποποίηση, πλέον σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όλα αυτά γίνονται δήθεν για την πάταξη της ρευματοκλοπής αλλά στην ουσία είναι ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των πολιτών, έτσι ώστε όταν χρειάζεται να γίνεται η διακοπή ρεύματος από τα κεντρικά, αλλά ακόμα – ακόμα κατάσχεση και πλειστηριασμούς ακινήτων (σπίτι, μαγαζί, χωράφι) για χρέη προς τη ΔΕΗ.
Καταγγέλλουμε επίσης τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς του νερού που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού.
Η πώληση της ΔΕΥΑ σε ιδιώτες θα φέρει καινούργια κατάσταση στα τιμολόγια του νερού, όπως μηνιαίος πλέον λογαριασμός με διπλασίασμα του παγίου αλλά και περικοπές κονδυλίων για τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πλέον την ποιότητα του νερού που πίνουμε.
Καταργούνται επίσης, με την πώληση της ΔΕΥΑ όλες οι ιδιωτικές πηγές και τα αρτεσιανά πηγάδια και οι ιδιωτικές πηγές νερού, που είναι απαιτούμενο από την Ε.Ε. για την πώληση της ΔΕΥΑ.
ΖΗΤΑΜΕ:
1)      Άμεση παύση των διακοπών ρεύματος, βυθίζοντας έναν φτωχοποιημένο λαό στο σκοτάδι.
2)      Διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων και ανέργων, με ελαστικότητα στην αποπληρωμή των χρεών ρεύματος ή νερού, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
3)      Να πληρώνεται στους λογαριασμούς μόνο το αντίτιμο της κατανάλωσης ρεύματος – νερού.
ΟΧΙ
1)      Στη ΔΕΗ – ΔΕΥΑ των εισπρακτικών φόρων και χαρατσιών.
2)      Στις διακοπές ρεύματος – νερού και της στέρησης βασικών κοινωνικών αγαθών.
3)      Στο ξεπούλημα ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, γιατί ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο ΛΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου